Tisztelt Partnerünk!

Aktuális hírlevelünkben a Yealink videokonferencia eszközeit mutatjuk be, ismertetjük legújabb munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből ajánlunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

Yealink HD videokonferencia portfólió

A Yealink megoldásaival bármilyen méretű felhasználási igényű video-kommunikációs hálózatot fel lehet építeni. Vezető iparági megoldások közül választhat akkor is, ha csak egy kisebb tárgyalóba keres egyetlenegy rendszerfüggetlen videokonferencia eszközt, de akkor is, ha több tucat, vagy akár több száz végpontos rendszert akar felépíteni kisebb-nagyobb szobák, tárgyakók, előadótermek ellátására és személyes eszközökkel (PC, mobil).

Választhat, hogy saját központi egységet (MCU – Multipoint Control Unit) telepít, vagy igénybe veszi a Yealink felhő alapú szolgáltatását, a Yealink Meeting Servert (YMS). Bármely Yealink eszközzel csatlakozhat a YMS-hez.
Ha már van meglévő videokonferencia eszköze (Cisco, Polycom, Huawei, stb.), vagy beszállítóival, partnereivel akar video-kommunikációt megvalósítani, akkor erre mindegyik Yelink videós eszközzel és a YMS-sel is lehetősége van (feltéve, hogy a más gyártók eszköze támogatja a SIP/H.323 szabványt és az együttműködést). Csatlakozhat továbbá a vezető felhő alapú szolgáltatókhoz is (StarLeaf, Zoom, BlueJeans, Mind, Pexip, stb.) vagy a Microsoft Skype for Businesshez is.

MULTIPONTOS KONFERENCIA KÖZPONTI RENDSZER

Telepített rendszer

VC800
Kamerával kombinált MCU, (MCU és végponti tárgyalótermi egységegyben), akár további 8 kamera, max. 24 résztvevős multipont videokonf.
Közepes és nagy tárgyalókba, előadókba ajánlott végponti eszköz és központi rendszer (MCU) kombinációja. A vállalati központban célszerű elhelyezni.

VC880
Önálló MCU-ként vagy kombinált MCU és végponti tárgyalótermi egység egyben, akár 9 db kamera, max. 24 résztvevős multipont videokonf.
Nagy előadótermekbe ajánlott eszköz, több kamerával, hangosító és konferencia mikrofon rendszerrel is használható. Egyben központi rendszer (MCU) is.

Felhő alapú rendszer

Yealink Meeting Server (YMS)
Felhő alapú szolgáltatás, az éves díj a konkurens résztvevők max. számától függ. Akár 200 résztvevős konferencia, sokféle eszköz, fejlett szolgáltatások.
Kiváló választás, ha előnyben részesíti a felhő alapú szolgáltatást, sokrésztvevős konferenciára van szüksége.

VÉGPONTI ESZKÖZÖK

VC500
2 képernyőt is kezel, 5 x optikai zoomos PTZ HD kamera. Kétféle audio egységgel rendelhető, így ideális még gyengébb akusztikájú szobában is.
Kis és közepes (4-20 fős) tárgyalókba javasolt.

VC200
4db ePTZ kamera szuper széles látószöggel. Beépített mikrofonok, WiFi és Bluetooth. Konferencia rögzítése, vezeték nélküli prezentációs eszközzel (WPP20) is használható.
Huddle Roomokba és max. 8-10 fős kis tárgyalókba javasoljuk.
(jellemzően 1-3 fős használatra kialakított szoba audio- és videokonferencia, tárgyalások lebonyolítására. Főleg az egyterű és flex irodákban elterjedtek)

Videotelefonok és szoftver kliensek

Videotelefonok:

  • VP-T49G
  • T58

PC és mobil kliensek:

  • VC Desktop (VCD)
  • VC Mobile (VCM)

Személyi használatra, távmunkához, utazásokhoz javasoljuk.

Kiegészítő eszközök

WPP20 Wireless Presentation Pod
Vezeték nélküli (WiFi) plug-and-play eszköz a videokonferencia eszközök vezérléséhez, tartalommegosztáshoz, felvételek rögzítéséhez.

CP960 audio egység (konferenciatelefon)
Harman Kardon technológiát használó eszköz a tökéletes hangzáshoz. 2 db vezetékes, vagy vezeték nélküli külső mikrofonnal is használható.

CPW90 vezeték nélküli külső mikrofonok
Közvetlenül a VC800, VC500 vagy VC200-hoz csatlakoztathatók, vagy a CP960 audio egységgel együtt használhatók. (Ha a TV hangszórói megfelelőek a jó akusztikájú konferencia eléréséhez, akkor elegendő a CPW90 mikrofonokat használni.) Nagy távolságban (akár 50 méter) is elhelyezhető. A VC200 rendelkezik beépített mikrofonokkal, de gyengébb akusztikájú vagy nagyobb helyiségben a CPW90 vagy CPW90 + CP960 használata segít..

VCC22 kiegészítő kamera
12x optikai zoommal ellátott 1080P60 Full-HD PTZ kamera. Akár 99 előprogramozott beállítás. A VC800-hoz és VC880-hoz használható.

Mire tudom használni a video-kommunikációt?

Nem csak nagyobb vállalatoknak és szervezeteknek van szüksége a fejlett kommunikációra, hiszen a néhány fős kisvállalatok is dolgozhatnak együtt megrendelőikkel, beszállítóikkal, partnereikkel. A HD minőségű kép- és hangátvitel az élő találkozóhoz hasonló élményt nyújt, miközben megtakarítható az utazásra fordított idő és költség. Különösen előnyös a sok partnerrel dolgozók (projekt menedzsment, oktatás és képzés), valamint a külföldön tartózkodókkal egyeztetők számára. Nem utolsó sorban fontos eszköz a távmunkában dolgozókkal való kapcsolattartásban. Már sok éve teret nyert a videokonferencia az egészségügy, igazságszolgáltatás, ügyfélszolgálat területén. A kommunikáló felek nemcsak egymást látják és hallják, de megoszthatják (bemutathatják) számítógépükön lévő tartalmaikat (prezentációk, táblázatok, grafikonok, képek, ábrák, stb.) vagy beilleszthetnek képeket és videó tartalmakat belső hálózatról, vagy az Internetről. Így a videokonferencia teljes értékű csoportmunka-eszköz.
Miért fontos a HD minőségű kép és hang? Azért, mert a gyengébb képátvitel mellett nem láthatók jól az ábrák, táblázatok, grafikonok, és az akadozó, töredezett, homályos kép zavaró és fárasztó. A gyengébb hangátvitel miatt nem lesz jól érthető a másik fél, sokszor kell visszakérdezni, ami egy idő után kényelmetlen, és a folyamatos koncentrálás nagyon fárasztó, így a munka hatásfoka csökken. De szerencsére már elérhető áron kiváló kép- és hangminőségű rendszert választhat.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Csak egy (vagy 2 db) nagyképernyős, legalább HD felbontású TV-re van szüksége - mely már nettó 100eFt alatt is megvásárolható, valamint Internet kapcsolatra, és az itt leírt eszközökből HD minőségű video-kommunikációt használhat. A jó minőségű video átvitelhez már 512kbps sávszélesség is elegendő, de a Yealink adaptív technológiának köszönhetően már kisebb sávszélességhez is automatikusan igazodnak az eszközök.

Kiemelt munkáink

Dunatox Rágcsáló és Rovarirtó Kft.

Infokommunikációs rendszer-telepítésünk az alábbiak szerint készült el:

FixVoIP Light Edition 45 user (Asus RT-N66U) alappal, VoIP fővonalakkal, IP mellékekkel (Grandstream GXP1610 készülékekkel) és Accutone fejbeszélőkkel. IVR, hangrögzítés és hívásnapló licencekkel. VoIP GSM interfésszel és SMS küldés-fogadás funkciókkal.

Újabb Google szolgáltatásnak mondhatunk búcsút

A Google úgy döntött, nem átszervezi, hanem teljesen megszünteti a Hangouts nevű szolgáltatását - a hivatalos indoklás az, hogy más kommunikációs platformokra fordítja a figyelmét. A Google-nél, úgy tűnik, komoly átszervezések vannak, pár hete jelentették csak be a Google Plus bezárását is.

Forrás / teljes cikk: https://24.hu/tech/2018/12/01/google-hangouts-megszunik-google-plus/

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |