Tisztelt Partnerünk!

A 2016-os esztendő első hírlevelében szót ejtünk FixVoIP saját rendszerünk aktuális híreiről, ismertetjük legújabb munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből ajánlunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

Asterisk 13

Korábban már írtunk az Asterisk 13 megjelenéséről, mint a következő hosszú támogatású (LTS) verzióról. A elmúlt évben a rendkívül népszerű 1.8-as verzió támogatása teljesen megszűnt, ekkor döntöttünk úgy, hogy itt az idő előrelépni. A 13-as verzió az első olyan LTS, mely már tartalmazza az új SIP stack-et, a PJSIP-et, melyet Teluu fejleszett. A chan_sip fölött -mely eredetileg ellátta ezt a feladatot az Asteriskben- már eljárt az idő, az elmúlt 10 évben rengeteg új funkciót került bele, többek között a TCP, TLS és WebSocket transport támogatás, és ez sajnos elég sok problémát okozott. A közeljövőben tehát a FixConnect Kft. a FixVoIP rendszereit, beleértve ebbe az összes verziót (Light, Business és IoT) már 13-as verziós Asterisk-el szállítja a korábbi 11-es helyett.

Új generiációs SoC-ok

Az okostelefonok széleskörű elterjedtségének tudható be, hogy az infokommunikációs piac is nagymértékben átalakul. Gondolhatunk az alábbi Raspberry Pi 3 bejelentésére is, vagy éppen arra, honnan is indult cégünk. 2010 környékén as Asus routereire alapuló megoldásunkkal szálltunk be a piacra, de azóta teljesen átrendeződött minden. Végigmenvén az említett gyártó jelenlegi modelleit, például az RT-AC68U-t, újra elgondolkodtunk merre tovább. A MIPS architektúrájú routererek és egyébként más eszközök is háttérbe szorulnak, és helyüket a sokszor többmagos, ARM processzoros rendszerek veszik át. A szoftverek tekintetében is hasonló mozgás tapasztalható, az elavultnak számító, kizárólag MIPS archtektúrára elérhető optware csomagtárolók helyét az optware-ng (new generation) veszi át, mely mindkét említett processzora elérhető. A FixVoIP Light rendszereink a távolabbi jövőben ilyen irányban fognak fejlődni.

Kiemelt munkáink:

STRATEGON Értékpapír Zrt.

FixVoIP Business Edition (HP Proliant microserver Gen 8 alappal) 2x2TB -os HDD-vel és RAID funkcióval, ISDN és VoIP fővonalakkal, IP mellékekkel (Grandstream GXP2160), IVR és hívásnaplózás licencekkel, 2 csatornás VoIP GSM adapterrel a VOICE, 1 csatornás FixVoIP GSM interfésszel az SMS szolgáltatások intelligens kezelésére.

Budapesti Ügyvédi Kamara

Korábbi ügyfelünk infokommunikációs fejlesztés keretében FixVoIP Light rendszerét költöztette az általunk telepített virtualizált környezetbe. Az ingyenes VirtualBox hypervisor és a hozzá tartozó phpVirtualBox webes felület Linux alapokon került megvalósításra, az IP telefon készülékek nem változtak. Az Ügyvédi Kamara immár a második ügyfelünk, ahol virtualizált környezetben futtatják szoftverünket, korábban már egy meglévő VMWare ESXi rendszerbe telepítettük szoftvermegoldásunkat.

DICCEBWEB Kft.

FixVoIP Raspberry Edition (Raspberry Pi alappal, 4 user) 4 Grandstream GXP1625 IP telefonnal.

 

Raspberry Pi 3: Wi-Fi, Bluetooth és 64 bit!

Február 29-én pontosan négy éve, hogy a Raspberry Pi forgalmazása megkezdődött. A bankkártya méretű miniszámítógéppel az IT café olvasói is több ízben találkozhattak már, legutóbb például néhány izgalmas kiegészítőt gyűjtöttünk csokorba, de bemutatásra került az is, hogyan készíthető otthoni webszerver a közösség által kedvelt gépből. A készülékről további információ a Raspberry Pi Foundation oldalán található.

forrás: http://itcafe.hu/hir/raspberry_pi_3_wi-fi_bluetooth_es_64_bit.html

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |