Tisztelt Partnerünk!

Hírlevelünkben szót ejtünk az októberi AstriCon konferenciáról, valamint FixVoIP infokommunikációs rendszerünk kedvelt szoftveres megoldásáról (PIN kód), ismertetjük legújabb munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből ajánlunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

AstriCon 2015 (október 13-14-15)

Idén is megrendezésre került az AstriCon konferencia sorozat többszáz szakmai előadással, több kategóriában. A szokásostól eltérően azonban idén nem került kiadásra új Asterisk verzió, a 14-es kiadás késik. Ennek több oka is van. Az egyik ilyen, hogy az Asterisk forráskódja idén nyáron a korábbi subversion verziókezelő rendszerből átkerült egy modernebb verziókezelőbe, a git-be. Egy másik ilyen ok, a dokumentáció, kifejezetten a PJSIP modul dokumentciójának hiánya. Ezek mellett még újdonságokról szó sem volt, pedig a tick-tock fejlesztési modell alapján, idénre voltak tervezve az új funkciók elkészítése. Az ötletek között a következők szerepelnek: modul betöltő újraírása, RTP kezelés kibővítése, névtelen telemetrika. A 14-es verzió kiadásáról a mai napig nem áll rendelkezésre információ, illetve nem került kiadásra alfa vagy béta verzió.

FixVoIP PIN kódok
Szeptemberi fejlesztéseink közül ezen hírlevelünkben a PIN kódok továbbfejlesztését mutatjuk be. Rendszerünk korábban is támogatott PIN kód kérést, azonban minden mellékhez egy-egy PIN kódot lehetett beállítani. Ez alkalommal azonban olyan megoldást készítettük a meglévő mellé, hogy központi PIN-kód / felhasználó listát lehet megadni, és minden melléken lehet bármely PIN kódot használni kimenő hívások indítására. A hívásnaplóban később vissza lehet keresni az ezekhez a PIN kódokhoz tartozó felhasználókat.

Kiemelt munkáink:

HAND Kft.

Ügyfelünknél hardver- és szoftverfrissítést hajtottunk végre, az Asus routert (Light Edition) Raspberry Pi-re cseréltük és a szoftverfrissítés keretében az elavultá vált 1.4-es Asterisket 11-esre frissítettük:

FixVoIP IoT Edition (Raspberry Pi alappal)

Pajzs Holding Befektető és Tanácsadó Zrt.

Infokommunikációs rendszer-telepítésünk az alábbiak szerint készült el:

FixVoIP Business Edition (HP Gen8 microserver alappal, 30 user), ISDN és analóg fővonalakkal, javarészt analóg mellékekkel, hívásnaplózás (TaxaWin szoftver), valamint hangrögzítés licencekkel, FAX szerverrel, Grandstream GXP2160 kezelői IP telefonnal és nem utolsó sorban kamerás, numerikus billentyűzettel ellátott IP kaputelefonnal.

Vigyázzon, ha a Telekom privát IP-re rakja!

OsztályTartomány kezdeteTartomány végeHálózati maszk
A 10.0.0.0 10.255.255.255 255.255.255.0
B 176.16.0.0 172.31.255.255 255.240.0.0
C 192.168.0.0 192.168.255.255 255.255.0.0

A Magyar Telekom az otthoni szélessávú internetezőket elkezdte áthelyezni a nyilvános IP-címről privát IP-címre, és erről már tájékoztató levelet is kiküldött az előfizetőknek. Ezzel az a gond, hogy sokféle szolgáltatás igényel nyilvános IP-címet: bizonyos FTP kliensek, VoIP eszközök, otthoni szerverek.

forrás: http://index.hu/tech/2015/10/19/vigyazzon_ha_a_telekom_privat_ip-re_rakja/

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |