Tisztelt Partnerünk!

Aktuális hírlevelünkben FixVoIP rendszerünk újdonságait mutatjuk be, ismertetjük legújabb munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből válogatunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

Automatikus végpontkonfiguráció - Provizionálás

 

Egy VoIP telefonrendszer több végpontból áll és minden ilyen végpont mint vékonykliens tekinthető a számítógéphálózatban. Így ezek az eszközök (többnyire IP telefonok, de akadnak köztük gatewayek -átjárók- is) mind rendelkeznek saját MAC és IP címmel, de ezen felül memóriával, processzorral és valamiféle tárolóegységgel is.

Ezek a végeszközök rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkeznek: az alapértelmezettnek tekinthető signaling és média beállításokon (SIP szerver címe és a hozzá tartozó autentikációs adatok) felül időzóna és időkiszolgáló (NTP), loggolás, jelenléti információk lekérdezésének beállításai, telefonkönyv beállításai is szóba jöhetnek. Aki úgy gondolja, hogyha mindez webes felületen konfigurálható, akkor nem lesz probléma, az nagyon téved. Egy átlagosnak számító IP telefon beállításai is körülbelül 100-200 paramétert tartalmaznak, a prémium kategóriás vezetői telefonokról nem is beszélve, és ez csak egy készülék.

Ahogy emelkedik a rendszerben a végpontok száma, úgy nehezedik a konfigurálás és karbantartás feladata. Bár sok egyforma paraméter van (pl.: időzóna), a legtöbb készülékben nincs lehetőség a konfiguráció mentésére, de ha van is, az is csak típusok között hordozható, még csak nem a gyártó termékei között.

Erre a problémára nyújt megoldást a provizionálás lehetősége. Segítségével központilag lehet menedzselni a végpontok konfigurációját, és az ismétlődő paramétereket elég egyszer megadni. Ha a provizionálás egybeépítésre kerül a telefonközponttal, akkor ez még egyszerűbbé tudja tenni dolgot, hiszen mellékeket és átjárókat elég egyetlen felületen felvenni a rendszerbe. A telefonkönyve automatikusan bekerülhetnek a belső hívószámok (más mellékek, konferenciaszobák, stb...).

Ez a megoldás több hálózati protokoll segítségével működik, a legfontosabb talán ezek közül a DHCP. Mikor egy hálózati eszköz elindul és IP címet kér magának, kaphat a válaszban mellé más paramétereket is, így egy másik fontos protokollon, a TFTP-n folytathatja a kommunikációt. Innen már konfigurációs állományok is letölthetőek (általában XML), de vannak olyan gyártók és modellek amelyek itt sem állnak, és még HTTP kapcsolatot is kezdeményeznek.

Láthatóan teljes a káosz a megoldások között, és talán még informatikusoktól vagy rendszergazdáktól sem várható el, hogy képben legyenek a különböző gyártók és típusok működésével. Éppen ezért FixVoIP termékeiket ilyen téren fejlesztjük tovább, a Grandstream és Yealink gyártók jelenleg forgalmazott készülékeire összpontosítunk elsősorban, illetve a Cisco 79XX és SPA készülékek környékén már korábban is volt előrehaladás.

Kiemelt munkáink:

A Marshaller Kft. több, mint 10 éve, 2003. áprilisa óta áll a repülni vágyók szolgálatában. Már a kezdetekben is nagy hangsúlyt fektetett az innovatív, újszerű megoldások meghonosítására: Magyarországon elsőként biztosított lehetőséget online repülőjegy foglalásra, igaz, mivel a légitársaságoknak még nem voltak akkoriban elérhető, kész repülőjegy foglalási rendszereik, a gyakorlatban ez az elektronikus úton beérkező igények kézi feldolgozását jelentette. Azt, hogy az online jegyfoglalás jelenti a jövőt, már ekkor látni lehetett: már az első időszakban, átlagosan közel 100 igényt dolgozott fel naponta.

Infokommunikációs rendszer telepítésünk az alábbi receptúra szerint készült el; FixVoIP Light Edition (ASUS RT-N66 alappal) SIP trunk –el a vezetékes irányok és 1 SIM kártyás FixVoIP GSM interfésszel a mobil irányok illesztésére, valamint a meglévő analóg DECT  telefonok integrálásával vált kulcsrakész ügyfélszolgálati rendszerré.

Productions Graphics Central Europe Ltd.

A Productions Grapics Central Europe Kft. az InnerWorkings nemzetközi cégcsoporttagja. A vállalkozás irodája a X. kerületben működik, display –ek, reklámállványok tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Termékei alapanyaga fém, műanyag és fa. Külföldi multinacionális cégek részére szállítja termékeit.

Cégünk tartotta karban a korábban üzemelő FixVoIP Light alközpontot, melyet kollégáink még 2009 -ben helyeztek üzembe, akkor még ASUS WL500g hardver, majd később RT-N16 upgrade –en üzemelt a telefonközpont szoftver. Idén lecseréltük a a routert HP ML10 szerverre és FixVoIP Business Edition szoftverre. A napokban 1 SIM kártyás VoIP GSM interfésszel, FixVoIP GSM dongle –el bővítjük a rendszert.

Leegyszerűsíti az IP telefonálást a Dial Helper

Mindössze a telefonszámot kell kijelölni a képernyőn és az IP telefon már tárcsázza is a felhívni kívánt személyt a Dial Helper szoftverének köszönhetően. Az alkalmazás használatának egyetlen követelménye, hogy az éppen használt szoftver támogassa a vágólap használatát. A rendszerfüggetlen IP (SIP) telefon bármilyen telefonközponthoz, vagy közvetlenül VoIP szolgáltatóhoz csatlakozhat, mivel a Dial Helper közvetlenül a telefonkészüléket vezérli.

forrás: http://computerworld.hu/computerworld/egerrel-telefonalni.htmlhttp://computerworld.hu/computerworld/egerrel-telefonalni.html

 

Lehallgathatatlan mobil igenis létezik

A Secfone lényegében egy egyedi, zárt VoIP hálózat, amelyen belül kizárólag a fent említett kártyával ellátott, és a szolgáltatásra előfizető felhasználók kommunikálhatnak egymással. A telefonáláshoz internetes kapcsolatra van szükség, ami lehet a mobilszolgáltató hálózata, vagy egy WiFi hotspot. A hívás a Secfone saját tárcsázó szoftveréből indul, a titkosságot pedig az garantálja, hogy a hívott fél, illetve a hívás bonyolításában részt vevő (Svájcban tárolt) szerverek szintén hardveresen kódolják és dekódolják a kommunikációt.

forrás: http://bitport.hu/lehallgathatatlan-mobil-igenis-letezik

 

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |