Tisztelt Partnerünk!

A 2015-ös esztendő első hírlevelében FixVoIP rendszerünk jövőjéről írunk, ismertetjük legújabb munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből válogatunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

Megjelent a Rasperry Pi 2

Az évforduló környékén a Raspberry Pi Foundation bejelentette, és piacra dobta a hitelkártya méretű fejlesztési és oktatási célokra szánt számítógépét, változatlan áron. A készülék már magyarországon is kapható.

Cégünk régóta dolgozik a FixVoIP szoftver átírására erre platformra, és kínálatába helyezni. Aki szemfüles volt, az láthatta honlapunkon a "Hamarosan" felirattal. Az előd viszont teljesítmény tekintetében nem volt túl meggyőző, az egymagos 700Mhz-es processzora és az 512Mb memóriája nem tűnt kiemelkedőnek.

Az új modell azonban négymagos, 900Mhz-es processzort kapott egyel újabb utasításkészlettel, és a memóriát is duplájára, 1Gb-ra növelték. Így nincs szükség a beágyazott Linuxot tartani rajta (buildroot/uclibc), mely nagyban megnehezíti a fejlesztési folyamatot, helyette egy hivatalos disztribúciót (glibc-vel), a Pidorát (Fedora Raspberry Pi remix) fogjuk használni, értelemszerűen grafikus felület (X szerver) nélkül. Ez a disztribúció sokkal inkább hasonlít a Business kiadásunk CentOS alaprendszeréhez, mint a Light kiadásunk ASUSWRT-jéhez.

Frissült a Mozilla Firefox - debütált a Firefox Hello!

A Mozilla Firefox népszerű böngésző 35-ös verziójának megjelenésével a Firefox is a Google Chrome mellett támogatja a még időnként változó WebRTC szabványt. Régóta várt funkció ez a telekommunikáció világában, bár az öröm nem teljes. A szabvány megköveteli a titkosított adatátvitelt, a Firefox implementációjában azonban csak egy harmadik fél által aláírt tanúsítvány meglétele mellett elérhető ez a szolgáltatás. Sőt, a késői implementációnak köszönhetően a régebbi titkosítási eljárás, az SDES sem került a rendszerbe, csak az újabb, forgókulcsos DTLS. Cserébe viszont  a Firefox az erre a technológiára épülő Telefónica megoldását beleépítette a rendszerbe, teljesen ingyenes módon.

Kiemelt munkáink:

Magyarország legnépszerűbb konzol boltja, december elején új VoIP ügyfélszolgálati rendszerrel bővítette infokommunikációs infrastruktúráját.

Az időzítés mondhatni tökéletesen sikerült, hiszen a karácsonyi „vásárlási roham” elején került beüzemelésre a kulcsrakész rendszer. Cégünk büszkén statisztikázhatta a rekord mennyiségű bejövő hívás profi lekezelését, mi magunk is meglepődtünk a csúcsokat döntögető hívásmennyiségen!
FixVoIP Business Edition (HP szerver alappal) intelligens IVR menürendszerrel, hangrögzítés és hívásnaplózás licencekkel, SIP trunk –el a vezetékes irányok és 4 SIM kártyás VoIP GSM interfésszel a voice - mobil irányok illesztésére, FixVoIP GSM dongle –el az SMS funkciók eléréséhez, több távoli telephely VPN integrálásával, valamint Grandstream és Cisco asztali IP telefonokkal, Gigaset hordozható IP telefonokkal és Accutone fejbeszélő szettekkel került telepítésre az ügyélszolgálati rendszer.

1994 óta működik budai zöldövezetben, jól megközelíthető helyen a Virányos Klinika épületében egészségügyi ellátás. A működtető Virányos Egészségház Kft. közreműködő orvosai és az épületben bérlőként jelenlevő egészségügyi szolgáltató vállalkozások tagjai szakmailag elismert, neves szakorvosok.

Cégünk tartotta karban a korábban üzemelő Hybrex alközpontot, mely a 20 éves működését 2014 novemberében végleg befejezte, – Isten nyugosztalja, a szegény öreg analóg telefonközpontot – bármennyire is szerettük, valójában gazdaságtalan lett volna újraéleszteni.
Ehelyett FixVoIP Light Edition, azaz routeres PBX került a helyére 25 userrel, IVR menürendszerrel, SIP trunk –el a vezetékes irányok és 2 SIM kártyás VoIP GSM interfésszel a voice - mobil irányok illesztésére, FixVoIP GSM dongle –el az SMS funkciók eléréséhez, 1 db backup analóg fővonallal és Grandstream asztali IP telefonkészülékekkel. Jó választás volt!

Vezetékes telefon? Az meg mi?

A legfrissebb jelentések szerint ismét tovább csökkent a hazai vezetékes vonalak száma.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Telekomnak van, ez 55,4 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 15,5 százalékkal, harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, majd a Digi 10,0 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik.

forrás: http://technet.hir24.hu/hirek/2015/01/30/vezetekes-telefon-az-meg-mi/

 

Mindenki egy ellen – kiberháború élőben

Nagyjából így lehetne jellemezni a térképen élőben követhető online küzdelmet, melyben az SSDP, az SSH és a PPTP a három leggyakrabban használt fegyver. Órákig elszórakozhat vele az ember azt várva, hogy a thaiföldiek újra nekidurálják magukat, és indítanak végre egy tisztességes SIP Flood támadást, nehogy az amerikaiak VOIP-on tudjanak boldog karácsonyt kívánni egymásnak.

forrás: http://itcafe.hu/hir/mindenki_egy_ellen_kiberhaboru_eloben.html

 

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |