Tisztelt Partnerünk!

Legfrissebb hírlevelünkben FixVoIP központjaink alapszoftverének fejlesztéseire fókuszálunk. Ismertetjük a már átadott munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből ajánlunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

AstriCon 2014 - Asterisk 13

Az elmúlt hosszú hétvégén - amíg kishazánk az internetadóval volt kénytelen barátkozni - tartották Las Vegas-ban az éves Asterisk fejlesztői és felhasználói konferenciát, az AstriCon-t. A konferncián élő demók mellett Asterisk alapú megoldásokat felvonultató vállalkozások is tartottak előadást.

Az esemény fő témája természeten nem is lehetett más, mint az érkező Asterisk 13. Az kiadások már egy pár éve az Ununtu kiadási szokásait követik, tehát kétévente érkezik LTS (Long Term Support - hosszú támogatású) verzió, ez is ilyen. Így olyan sok újdonság nem került a rendszerbe, sokkal inkább a stabilitásra és megbízhatóságra figyelnek oda a Digium fejlesztői, leginkább a 12-es verzióban megjent újdonságok tekintetében. Ide sorolható a Teluu PJSIP könyvtár használata, új Briging Framework és az Asterisk RESTful Interface (ARI). Ez utóbbi a telefonos alkalmazások fejlesztését nagyban elősegíti, mert ennek segítségével a fejlesztő saját preferenciája szerint választhat programozási nyelvet alkalmazása elkészítéséhez.

Az Asterisk 13 forráskódja letölthető a hivatalos oldalról. Az újdonságokról és a migrációról olvashat az WiKi-n. Szertenénk megjegyezni, hogy a kiadás bár véglegesen számító verzió, de ez egyáltalán nem jelenti, hogy stabil, megbízható és biztonságos. Azt javasoljuk, mindenki előbb tesztelje le, mielőtt éles rendszert építene belőle. Éppen ebből az okból a FixVoIP rendszerek tekintetében a közeljövőben nem várható frissítés.

Kiemelt munkáink:

Dr. Zamostny Zsolt Ügyvédi Iroda

FixVoIP light alközpont IVR licencel, valamint Gigaset hordozható IP telefonok, Planctronics konferencia berendezés került telepítésre.

Power Biztonságtechnika, MDM Kft.

Elkészült, egyedi FixVoIP fejlesztéseket adtunk át ügyfeleink részére.

Mindkét partnerünk esetében FixVoIP Business Edition (HP server) dolgozik a háttérben.

Megoldott igények, javarészt a rendszer webes felületén upgradelve:

  • Várakozó soros panelen adott csoportba ki van belépve, ill. ki-be léptetés funkció.
  • SMS küldésénél a supervisor beállíthatja, hogy mi legyen a default kiküldési GSM csatorna - ezt a rendszer megjegyzi. Supervisoron kívül más ne tudja átállítani.
  • Az egy napon belüli azonos hívószámú, nem fogadott hívások összevonása.
  • Belső telefonkönyv alapján, a rendszer ismerje fel a fontosabb nem fogadott hívásokat.
  • A fontos nevek felismerése működjön a bejövő sms-eknél is, ott is tegye be az ismert neveket a listába.
  • Hotkey-re (CTRL-D) felugró hívó ablak, rajta egy telefonszám mező benne áll a kurzor..

A kisvállalatok is ráébredtek

Az alkalmazottak tulajdonában lévő eszközök munkára való használata (BYOD - bring your own device) egyre elterjedtebb. A nagyvállalati környezetben azonosított trend mára elérte a kis és közepes vállalkozásokat is, sőt lehet, hogy ez a gyakorlat ott mindig is létezett.

forrás: http://computerworld.hu/computerworld/a-kisvallalatok-is-raebredtek.html

 

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |