Tisztelt Partnerünk!

Aktuális hírlevelünkben FixVoIP infokommunikációs rendszerünk legújabb fejlesztéseit részletezzük. Ismertetjük a már átadott munkáinkat, valamint az infokommunikációs szektort érintő friss hírekből ajánlunk.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

Megjelent a CentOS 7

CentOS Logo

A FixVoIP telefonközpontok az első kiadás óta CentOS linux alapokon működik. Az első verzió még sz 5-ös verzión alapult, azóta azonban már eltelt négy év, ennek ellenére, továbbra is támogatott. A hosszú rendszertámogatás ellenére, amint megjelent a 6-os verzió, szakembereink azonnal léptek és frissítettek, így az új telepítéseink már az új rendszeren alapultak. A most kiadott 7-es verzióval is hasonló terveink vannak. Ez a verzió már csak 64 bites verzióban érkezik, amely nagyvállalati környezetben is megállja a helyét. Nincs többé szükség PAE támogatásra, a rendszer gond nélkül kezel 4 gigabájtnál nagyobb memóriaméretet. Az első tesztjeink azt mutatják, hogy a Business Editionhöz használt hardver (HP Proliant MicroServer) tökéletesen támogatja a rendszert. Újdonságok között szerepel a systemd és firewalld, melyek nagy mértékben megkönnyítik a tűzfal beállítását és felgyorsítják az indítási időt. A modern 3-as szériás kernel régi hiányossága volt a korábbi rendszereknek. Így megbízhatóbban működnek a telefonos kiegészítők is (ISDN és analóg kártyák, GSM átjárók). Ezen kívűl megtalálható a telepítőn a Gnome3 grafikus felület, illetve az alapértelmezett fájlrendszer az XFS lett, ezen újdonságokat azonban nem fogjuk használni.

Szoftverek

Szoftver megoldásunk több elemből áll, melyek két fő kategóriába sorolhatóak. Egyrészt vannak a scriptek, melyekkel nincs több tennivalónk, mint átmásolni őket, esetleg jogosultságokat és tulajdonosokat beállítani. A másik fele a szoftvereinknek a natív összetevők, itt már több teendőnk van. A közepe az egésznek az egyedi (többszörösen patchelt) asteriskünk, az ehhez tartozó külső modulok (nagyrészt kodekek és függőségi könyvtárak) és a legbonyolultabb rész a kernel modulok, melyek a telefonos kiegészítőket kezelik. Szerencsére sok előre elkészített csomagot tudunk használni, a csomagkiadók (EPEL, RPMforge) gyorsan léptek, és elérhetőek a legfontosabb rendszercsomagok.

Kompatibilitás

A CentOS a Redhat Eneterprise Linux közösségi változata, így egy jól letesztelt, stabil rendszerrel állunk szemben, melyhez minden információ rendelkezésre áll. Ezek mellett egy Raspberry Pi verziója is készül a központunknak, ami a Pidora rendszerre alapul mely nagyon hasonló ehhez. A kernel verzió alig különbözik, az is rendelkezik firewalld és systemd-vel. Így végre egy kis egység költözik a kiadásainkba.

Elérhetőség

Mint említettük, szakembereink nagy erőkkel dolgoznak rajta, hogy mielőbb kiadható állapotba hozzák a rendszert. Már a tesztelések folynak, remélhetőleg még idén eljön az a telepítés, mikor ilyen új verzióval szállíthatjuk a FixVoIP Business és Enterprise rendszereinket. Ez persze nem jelenti azt, hogy a korábbi változatokat ne támogatnánk a továbbiakban is.

Kiemelt munkáink:

Camaieu Hungary Kt.

FixVoIP light új verziós központ upgrade, a korábban általunk telepített FixVoIP Light - (régi RT-N16 hardver) - alközpont cseréje mellett.

Nola Extra Capital Kft.

FixVoIP light új verziós központ upgrade, a korábban általunk telepített FixVoIP Light - (régi RT-N16 hardver) - alközpont cseréje mellett.

Boconád Önkormányzat

FixVoIP light új verziós központ upgrade, a korábban általunk telepített FixVoIP Light - (régi RT-N16 hardver) - alközpont cseréje mellett. 

Ammerlang Hungary Kft.

FixVoIP light alközpont, FixVoIP GSM interfésszel, Grandstream GXP-2130 IP telefonokkal, a korábban telepített Bosch I3E alközpont kiváltásával.

Cessio Zrt.

FixVoIP Business Edition upgrade – (új HP ML310 hardverrel), partnerünknél korábban telepített FixVoIP Business Edition - (HP Proliant Gen7 MicroServer) - alközpont cseréje mellett. TaxaWin szoftverrel és wallboard funkciókkal, egyedi fejlesztésekkel kiegészítve.

Legyenek egyenjogúak az adatok?

A távközlési szolgáltatók számára kötelező közzétenni a szolgáltatási szerződéseket, tájékoztatni kell az ügyfelet arról, hogy, hogy az adott előfizetés mit engedélyez vagy mit nem. Például a hazai mobilszolgáltatóknál bevett szokás, hogy egy olcsóbb mobilinternet csomag Skype, peer-to-peer kapcsolatot, voip protokollt nem engedélyez, ám ezt a szolgáltatók jelzik is az adott csomagoknál, a drágábbaknál viszont nem létezik hasonló korlátozás.

forrás: http://www.itbusiness.hu/Fooldal/hetilap/Trendfigyelo/Legyenek_egyenjoguak_az_adatok.html

 

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/news/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |