Tisztelt Partnerünk!

Aktuális hírlevelünkben beszámolunk a FixVoIP rendszereink legújabb fejlesztéseiről, megemlítjük cégünk legutóbbi munkáit, és megmutatjuk, merre felé tart a VoIP az elkövetkezendő esztendőben.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket!

FixVoIP (saját rendszerünk) várható újdonságai

Várhatóan a jövőév elejétől végre azonos verzióval fog futni a Light és a Business Edition rendszereink. Az Asterisk 11-es verziója a legfrissebb LTS (Long Term Support - hosszú távon támogatott) verzió. A verziófrissítés alapvetően is rengeteg újdonsáot hoz, de ezen felül is beépítünk még néhány hasznos funkciót. Nézzük is meg ezeket most részletesebben:

  • G722 szélessávú HD audió kodek támogatás. Elszakadunk végre a 8 000 Hz-es alacsony mintavételezésű hangminőségtől. Rengeteg HD audió képes telefon található meg kíbálatunkban.
  • ITU referencia implementációja a G729 szuper keskenysávú kodek támogatására. Ha esetleg sávszélesség-problémák adódnának, ez biztos nagy segítség.
  • WebRTC és SRTP. Talán véglegesül lassan a böngészővilágban ez a technológia, így akár böngészőből, vagy honlapról is megoldhatóvá válik a telefonálás, küldönféle plugin-ek nélkül is.
  • Az előző ponthoz kapcsolódik az OPUS kodek implementációja, és a VP8 videókodek átengedése is.
  • Ha már kodekek, akkor kicsit talán megkésve, de ha valahol igény van rá, elérhető az AMR hangkodek is.
  • De hívásirányítás szempontjából is vannak új funkciót, melyek hasznosak lehetnek, mint a hívásteljesítés kérése, vagy a naptárintegráció.
  • Az korábbi hírlevelek között már említett Huawei modem támogatáshoz SMS funkció.
  • On demand, hívás közben élesíthető videóátvitel.
Ezek mellett természetesen minden eddigi funkció megmarad, mint a SpanDSP alapú fax vagy a videó-hangposta, illetve kibővül például a hívásrögzítés, HD hangminőségben. Ezek mellett a Business Edition rendszer alatt a CentOS is a már réginek számító ötös verzióról a hatosra ugrik, illetve a háttérben is sok változás történik, például a teljesen MySQL alapú konfigurációra épül a rendszer, elfelejtjük a .conf fájlok végeláthatatlan halmazát.

Legújabb munkáink:

Irodagép Szolnok

Az új telephelyre költözött Irodagép Szolnok Kft a FixVoIP Light Edition-t választotta. A rendszer elemei közé tartozik a Grandstream IP telefonok, a Grandstream 4 portos analóg fővonali (FXO) átjáró (gateway), valamint  a egyedi megoldásunk, a Huawei USB GSM átjáró is. A cég két telephelyjel rendelkezik, melyek között VPN csatornát alakítottunk ki.

Hamarosan elkészül az Asterisk 12

Már elérhető az első béta változat is. Nem kevés újítás került ebbe a kiadásba: lecseréltés a teljes sip csatorna-vezérlőt ami a rendszer "lelke", de került bele egy központi kommunikációs busz, webes REST API és még sokminden más. Egyértelműen a webes irány az, ami a VoIP kommunikációs alkalmazások jövőjét meg fogja szabni 2014-ben. 

forrás: http://blogs.digium.com/tag/asterisk-12/

  

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk olvasóinknak!

Korábbi hírleveleink: http://www.fixconnect.hu/contact-us/newsletter/

FixConnect Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
További információk: +36 1 445 0800
info@fixconnect.hu
www.fixconnect.hu

Ezt a levelet a FixConnect Kft. online direct-marketing szoftverén keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben ön mégis kéretlenül kapta a levelet, választhatja a leiratkozás lehetőségét alább.

Honlapunk | info@fixconnect.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem |